Sudske odluke

Hanfa na ovoj internetskoj stranici objavljuje pravomoćne sudske odluke u prekršajnim i upravnosudskim postupcima u kojima je stranka, a sa svrhom poticanja mjera za učinkovito funkcioniranje financijskog tržišta i informiranja javnosti. Naime, člankom 15. točka 4. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (NN, br. 140/05, 12/12) propisano je da je Hanfa u obavljanju svojih javnih ovlasti ovlaštena poticati, organizirati i nadgledati mjere za učinkovito funkcioniranje financijskog tržišta, dok je točkom 6. istog članka određeno da ista ima ovlast informirati javnost o načelima po kojima djeluje financijsko tržište. 

Također, ovakvom objavom sudskih odluka u postupcima u kojima je Hanfa stranka osigurano je i omogućeno ostvarivanje prava na pristup informacijama svim fizičkim i pravnim osobama, svakodobno i pod jednakim uvjetima.

Hanfa objavljuje cjelovite sudske odluke u kojima su određeni podaci o strankama i njihovim zastupnicima i predstavnicima precrtani i učinjeni nečitljivim u svrhu zaštite osobnih podataka i prava osobnosti te su pritom poštivana načela anonimizacije sadržana u Uputi o načinu anonimizacije sudskih odluka i Pravilima o anonimizaciji sudskih odluka Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Na upit Hanfe Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske dalo je mišljenje o objavi sudskih odluka na internetskoj stranici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga ocijenivši da za takvo objavljivanje nema zapreka.

Osim navedenog, Hanfa je na temelju Prekršajnog zakona ovlaštena objavljivati sudske odluke koje još nisu postale pravomoćne u slučaju kada je to propisano posebnim propisima iz njezinog djelokruga, odnosno kada to određuju relevantni propisi Europske unije. U pravilu se tada objavljuju odluke koje sadrže osobne podatke, kao i informacija je li protiv takvih odluka uložen odgovarajući pravni lijek. Riječ je o sudskim odlukama koje se objavljuju u podizborniku Javna objava odluka.


Tržište kapitala

Pretraži
Naziv tijela prekršajnog postupka Prvostupanjska odluka Drugostupanjska odluka Objašnjenje
Prekršajni sud u Zagrebu Presuda broj 56.PpG-899/13 - -
Prekršajni sud u Zagrebu Presuda broj 5. PpG-3752/12 - -
Prekršajni sud u Splitu Presuda broj Pp 24 G-510/12 - -
Prekršajni sud u Zagrebu Presuda broj 5.PpG 4133/11 - -
Prekršajni sud u Zagrebu Presuda broj 17.PpG-649/2013 - -
Prekršajni sud u Zagrebu Presuda broj 32.PpG-4203-14 - -
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.