Investicijska društva

Poslovanje investicijskih društava, kao i djelokrug i nadležnost Hanfe u tom području, uređeni su Zakonom o tržištu kapitala.

Zakon o tržištu kapitala definira investicijsko društvo kao svaku pravnu osobu čija je redovita djelatnost pružanje jedne ili više investicijskih usluga trećim osobama i/ili obavljanje jedne ili više investicijskih aktivnosti na profesionalnoj osnovi.

Na ovim stranicama nalazi se popis društava ovlaštenih pružati investicijske usluge i obavljati investicijske aktivnosti, koji uključuje investicijska društva koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, kreditne institucije koje imaju odobrenje Hrvatske narodne banke na temelju prethodne suglasnosti Hanfe  za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti te društva za upravljanje investicijskim fondovima koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijske usluge upravljanja portfeljem i/ili investicijskog savjetovanja. Osim toga, na ovim stranicama možete pronaći popis vezanih zastupnika, popis pružatelja investicijskih usluga sa sjedištem u državama članicama EU-a koji na temelju zaprimljene obavijest o namjeri pružanja usluga u Republici Hrvatskoj (notifikacija) smiju pružati  investicijske usluge i obavljati investicijske aktivnosti na području Republike Hrvatske te popis tržišnih posrednika.

Hanfa u svrhu zaštite ulagatelja, u skladu sa saznanjima iz nadzornih aktivnosti koje provodi, vodi popis društava/pojedinaca koji neovlašteno pružaju investicijske usluge u Republici Hrvatskoj te izdaje priopćenja kojima upozorava javnost na potencijalno neovlašteno pružanje investicijskih usluga, loše poslovne prakse, prijevare i sl. Navedene informacije nalaze se poveznici.
.

 

Registri Pogledaj
Regulativa Pogledaj

Obavijesti subjektima nadzora

 

 

Pročitaj više

Nadzorna javna objava

 

 

Pročitaj više

Priznate kvalifikacije

 

 

Pročitaj više
Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.