Europska komisija, Vijeće i Parlament

Europska komisija politički je neovisno izvršno tijelo EU-a. Jedina je odgovorna za izradu prijedloga za novo europsko zakonodavstvo te provodi odluke Europskog parlamenta i Vijeća EU-a. Komisija je podijeljena u resorne odjele, odnosno glavne uprave (GU), koje su odgovorne za različita područja politike. Glavne uprave razvijaju i provode politiku, pravo i programe financiranja EU-a te njima upravljaju.

U Vijeću EU-a sastaju se ministri iz svih zemalja EU-a radi rasprave o zakonodavstvu, njegove izmjene i donošenja te koordinacije politika. Ministri su ovlašteni obvezati svoje vlade da djeluju u skladu s dogovorima sa sjednica. Vijeću pomažu Odbor stalnih predstavnika vlada država članica Europske unije (Coreper) i više od 150 visokospecijaliziranih radnih skupina i odbora, poznatih kao „pripremna tijela Vijeća”, u kojima Hanfa aktivno sudjeluje.

Europski parlament važan je forum za političke rasprave i donošenje odluka na razini EU-a. Parlament djeluje kao suzakonodavac, dijeleći s Vijećem ovlast usvajanja i izmjenjivanja zakonodavnih prijedloga te odlučivanja o proračunu EU-a. On također nadzire rad Komisije i drugih tijela EU-a te surađuje s nacionalnim parlamentima država članica EU-a, od kojih dobiva mišljenja.

KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.