21.06.2024.

Učenici 1. OŠ Dugave iz Zagreba pobijedili na Hanfinu natječaju za najbolji digitalni sadržaj o digitalnim financijama

Videorad učenika „Tko želi biti financijaš“ osvojio je prvo mjesto i pohvale stručnog žirija za dobru ideju, sadržaj i edukaciju, i to ne samo onih koji su u snimanju sudjelovali već i drugih učenika njihove generacije 

Učenici 7. razreda I. osnovne škole Dugave iz Zagreba postigli su velik uspjeh pobijedivši na ovogodišnjem Hanfinu natječaju za izbor najboljeg digitalnog sadržaja na temu digitalnih financija. 

Njihov videorad „Tko želi biti financijaš“ nastao je kao timsko djelo tridesetak učenika po uzoru na popularni TV kviz „Tko želi biti milijunaš“, a odigrali su set pitanja i odgovora na gotovo sve teme koje su danas itekako zanimljive njihovoj generaciji. 

Učenici su kroz videouradak ponudili korisna objašnjenja važnih pojmova iz digitalnog svijeta financija, što je posebno pohvalilo Hanfino tročlano povjerenstvo, ocijenivši taj rad najboljim od svih koji su ove godine pristigli na natječaj. Povjerenstvo je istaknulo da je videorad od ideje do montaže bio zanimljiv, sadržajan, zabavan i edukativan. 

Osim kviza, učenici su u okviru videorada snimili i reklame, tijekom kojih su iznijeli osnovne prednosti digitalnih financija, ali i potencijalne rizike. 

 

Osim priznanja za osvojeno prvo mjesto, učenici su nagrađeni i interaktivnim zaslonom kao poticaj za daljnje učenje i kreativnost na području razvoja financijske pismenosti. Dodjela priznanja bila im je i prilika da zajedno s ravnateljicom i mentoricom posjete Hanfu.

„Veliku podršku da se prijavimo na natječaj i osmislimo videorad pružile su nam naša ravnateljica Kristina Vidović i profesorica matematike Nina Kalin“, rekli su učenici na dodjeli, dodajući da su uživali u pripremi i snimanju te pritom stekli nova znanja.

Poticaj za druge škole

Ravnateljica Kristina Vidović i profesorica matematike Nina Kalin izrazile su ponos zbog uspjeha svojih učenika, naglašavajući da ovakvi projekti nisu samo zanimljivi mladima već su i poticaj drugim školama da kroz svoje nastavne aktivnosti organiziraju slične kvizove i radionice.

Učenici Stella i Tomislav podijelili su svoja iskustva rada na projektu. Stella je rekla: „Bilo je zabavno i poučno sudjelovati u stvaranju videorada. Naučili smo mnogo o financijama i digitalnim plaćanjima.“ Tomislav je dodao: „Rad na videu potaknuo nas je da više istražujemo i učimo o temama koje su važne za našu budućnost.“

Program edukacija Hanfe 

Zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hanfe Tomislav Ridzak istaknuo je važnost ovakvih natječaja u obrazovanju mladih. „S obzirom na sve veću digitalizaciju i razvoj financijskih usluga važno je da se učenici već u osnovnoj školi upoznaju s novim oblicima plaćanja, sigurnošću i zaštitom kod online kupovine i digitalnog ugovaranja usluga. Kroz videorad učenika vidi se da su oni već vrlo aktivni u online okruženju te da su dobro istražili temu. Drago nam je da je ova inicijativa prepoznata te da se škole, mentori i učenici uključuju i prijavljuju svake godine te da zapravo uče kroz izradu raznih materijala i sadržaja. Vjerujemo da je ovo učenicima bilo zanimljivo iskustvo te da su osim financijskih tema naučili i kako osmisliti, snimiti i montirati videorad.“ 

Zato pozivamo sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj da prate novosti i pozive na nove Hanfine natječaje i da posjete program Hanfinih edukativnih aktivnosti na https://www.hanfa.hr/potrosaci/edukacije/program-edukativnih-aktivnosti/. Jer kreativno učenje o financijama čini ga zabavnim i ostaje mladima za cijeli život.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.