10.01.2024.

Sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Tankerskoj plovidbi odobrena objava ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj sjednici donijelo je rješenje kojim se odobrava zahtjev društvu Tankerska plovidba iz Zadra za objavljivanje ponude za preuzimanje društva Atlantska plovidba iz Dubrovnika. Cijena koju se Tankerska plovidba u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 53,60 eura za redovnu dionicu društva.

Prema provedenoj analizi trgovanja i potvrdi Zagrebačke burze o prosječnoj cijeni dionica Atlantske plovidbe utvrđeno je da je ponuđena cijena u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava. 

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 27. listopada 2023. jer je u procesu dokapitalizacije Tankerska plovidba kupila dodatnu 683.501 redovnu dionicu Atlantske plovidbe. Time je s ukupno 39,10 % udjela u temeljnom kapitalu i 39,19 % dionica s pravom glasa postala najveći dioničar Atlantske plovidbe. Prije dokapitalizacije Tankerska plovidba već je bila vlasnik 6,45 % redovnih dionica s pravom glasa Atlantske plovidbe.

Hanfa je ujedno donijela i odluku o mirovinskom društvu koje je za svaku kategoriju obveznih mirovinskih fondova ostvarilo najveći prinos prilagođen riziku u prethodne tri godine. Riječ je o posebnom izračunu prema Pravilniku Regosa, kojim se određuje kako se u sljedećih godinu dana raspoređuju novi osiguranici koji u predviđenom roku neće sami odabrati u koji obvezni mirovinski fond žele ulagati. Petina takvih osiguranika prema ovoj odluci bit će ovoga puta dodijeljena Raiffeisen društvu za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Ova i ostala rješenja s održane sjednice možete pročitati ovdje.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.