12.01.2024.

Obavijest za dioničare društva PIK iz Rijeke

Hanfa obavještava zainteresiranu javnost da je društvo PIK-ESOP ponovo podnijelo zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje društva PIK d.d. 

Ovo je sada novi zahtjev za tu istu zakonsku obvezu nakon što smo još u travnju 2022. rješenjem odbili njihovu prethodnu ponudu. 

Podsjećamo, cijena po dionici u prvoj ponudi za preuzimanje bila je za sve preostale dioničare čak 2,8 puta manja od minimalne cijene koju je prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava utvrdila Hanfa. 

Na to su rješenje podnositelji zahtjeva podnijeli žalbu, ali nadležni upravni sud potvrdio je ispravnost Hanfine odluke.

Sada je otvoren novi postupak, a po njegovu završetku rješenje ćemo objaviti na našim internetskim stranicama. 

Iako u ovome trenutku ne možemo govoriti o ishodu rješenja kao ni o ponuđenoj cijeni po dionici, vjerujemo da je ova objava od interesa svim ostalim dioničarima PIK-a. 

PIK naime više nema uvrštene vrijednosne papire na uređenom tržištu pa tako ni obvezu objavljivanja navedenih informacija na stranicama Zagrebačke burze.

 

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.