12.01.2024.

Hanfa izabrala najbolje znanstvene i stručne studentske radove u 2023. te dodijelila nagrade trima najboljima

Danas su na prigodnoj svečanosti u Zagrebu dodijeljene nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima na temelju natječaja koji je Hanfa objavila u siječnju 2023. godine. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od 650, 1.300 i 2.000 eura.

Na temelju jednoglasnog prijedloga Povjerenstva Upravno vijeće Hanfe donijelo je odluku o dodjeli nagrada u okviru Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2023. godinu, i to prema sljedećem rasporedu:

  1. nagrada dodjeljuje se radu „Paneuropska osobna mirovinska štednja kao novi oblik dobrovoljnog mirovinskog osiguranja“ autora Peje Bosnića (2.000 eura), studenta Ekonomskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku
  2. nagrada dodjeljuje se radu „Decentralized finance: a threat or a catalyst for the development of financial services?“ autora Luke Oreškovića (1.300 eura), studenta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  3. nagrada dodjeljuje se radu „The dual-edged sword of digitization: An overview of cybersecurity challenges and opportunities“ autora Luke Medvidovića i Ivana Davida Dogana, studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Prisutnima je u ime Hanfe čestitao predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman, koji je tom prilikom istaknuo: „Ovom već tradicionalnom nagradom svim studentima želimo poručiti da se u Hanfi studentske ideje i znanje posebno cijene. Usprkos svim izazovima ulaganje u budućnost kroz učenje i trud najviše se isplati“, dodavši da je ove godine stiglo dvostruko više radova studenata. „Odaziv studenata ove je godine dodatno pokazao da znanje o financijama više ne može biti dio uskog kruga ekonomske znanstvene zajednice te da je potrebna sinergija različitih područja, ali i generacija, u kreiranju novih, održivih i inovativnih rješenja.“

Načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja Loredana Maravić pozdravila je prisutne i čestitala studentima na njihovu uspjehu, a čestitkama su se pridružili i predstavnici fakulteta na kojima nagrađeni studenti studiraju, i to: prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr.sc. Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr.sc. Bojan Trkulja, prodekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Goran Oblaković, prodekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Hanfa je objavila i novi poziv na natječaj za Godišnju nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2024. godinu. Više o novom natječaju možete pročitati ovdje.

Sažetke svih nagrađenih studentskih radova u 2023. pročitajte ovdje.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.