20.01.2023.

Hanfa izabrala najbolje znanstvene i stručne studentske radove u 2022. te dodijelila nagrade trima najboljima

Objavljeno: 20. siječnja 2023.

Danas su na prigodnoj svečanosti u Zagrebu dodijeljene nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima temeljem natječaja koji je Hanfa objavila u listopadu 2021. godine. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana ona tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 5, 10 i 15 tisuća kuna.

Upravno vijeće Hanfe je temeljem jednoglasnog prijedloga Povjerenstva donijelo odluku o dodjeli nagrada u okviru Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2022. godinu i to prema slijedećem rasporedu:

  1. Nagrada dodjeljuje se radu „ESG funds – leaders in sustainable investment?“ autorice Elise Bellesi (15.000 kuna), studentice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci
  2. Nagrada dodjeljuje se radu „Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima“ autora Luke Bašića (10.000 kuna), studenta Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli
  3. Nagrada dodjeljuje se radu „ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja“ autora Mateja Vujanića (5.000 kn), studenta Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Prisutnima je, u ime Hanfe, čestitao predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman koji je tom prilikom istaknuo: „Cilj nam je da ovaj natječaj postane tradicija. Želimo svim studentima poručiti da se na studentske ideje i znanje ovdje ozbiljno računa i da se usprkos svim izazovima ulaganje u budućnost kroz učenje i trud najviše isplati“, dodavši da svaki se znanstveni rad ovdje detaljno čita i proučava jer studenti odabiru teme koje su i nama kao financijskom regulatoru od strateškog značaja.“

Načelnik Sektora za upravljanje visokim učilištima i studentski standard Ministarstva znanosti i obrazovanja, Branko Ptiček pozdravio je sve prisutne i čestitao studentima na njihovom uspjehu, a čestitkama su se pridružili i predstavnici fakulteta na kojima studenti studiraju i to: prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku i izv. Prof. dr. sc. Vesna Buterin, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i poslovanje Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Hanfa je objavila i novi poziv na natječaj za Godišnju nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2023.godinu. Više o novom natječaju možete pogledati ovdje.

Sažetke svih nagrađenih studentskih radova za 2022. pročitajte u ovdje.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.