21.01.2022.

Hanfa izabrala najbolje znanstvene i stručne studentske radove te dodijelila nagrade trima najboljima

Objavljeno: 21. siječnja 2022.

Danas su na prigodnoj svečanosti u Zagrebu dodijeljene nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima temeljem natječaja koji je Hanfa objavila u listopadu 2020. godine. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana ona tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 5, 10 i 15 tisuća kuna.

Upravno vijeće Hanfe je temeljem jednoglasnog prijedloga Povjerenstva donijelo odluku o dodjeli nagrada u okviru Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2021. godinu i to prema slijedećem rasporedu:

  1. Nagrada dodjeljuje se radu Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna financijska tržišta kapitala autorice Julije Božan (15.000 kuna), studentice Ekonomskog fakulteta u Splitu
  2. Nagrada dodjeljuje se radu Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije autora Luke Sovulja (10.000 kuna), studenta Ekonomskog fakulteta u Zagrebu
  3. Nagrada dodjeljuje se radu Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji autorice Mirne Jokić (5.000 kn), studentice Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Prisutnima je, u ime Hanfe, čestitao predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman koji je tom prilikom još istaknuo: „Hanfa veliku pozornost pridaje kontinuiranom stručnom usavršavanju i izvrsnosti pa se nadamo da ćemo i uručenjem ovih nagrada uspjeti potaknuti i motivirati studente  da se već tijekom studija posvete izradi stručnih i znanstvenih radova te da se, osim teorijskim znanjima, okrenu i analizi primjera iz prakse i ekonomske svakodnevnice“.

Državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ivica Šušak pozdravio je sve prisutne i čestitao studentima na njihovom uspjehu, a čestitkama su se pridružili i predstavnici fakulteta na kojima studenti studiraju i to: dr. sc. Sanja Sever Mališ, prodekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Branka Marasović, prodekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu te prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Kako bi se to studente i u budućnosti motiviralo na izradu znanstvenih i stručnih radova iz područja ekonomije, Upravno vijeće Hanfe odlučilo je da će već od sljedećeg tjedna biti objavljen novi natječaj za najbolje studentske stručne i znanstvene radove te da će se ta praksa nastaviti kontinuirano, svake godine. Teme i svi detalji natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici Hanfe.

Sažetke svih nagrađenih studentskih radova pročitajte ovdje.

Foto: Matija Habljak, Pixel

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.