06.11.2023.

ESMA objavila Poziv na očitovanje u vezi sa skraćivanjem ciklusa namire

ESMA je objavila Poziv na očitovanje u vezi sa skraćivanjem trenutačnog ciklusa namire s T+2 na T+1 (ili čak T+0). Poziv na dostavu očitovanja upućen je najširem krugu tržišnih sudionika: tržišnim infrastrukturama (središnjim depozitorijima vrijednosnih papira, središnjim drugim ugovornim stranama, burzama), njihovim članovima i sudionicima te drugim investicijskim društvima, izdavateljima, upraviteljima fondova, institucionalnim i malim ulagateljima i njihovim predstavnicima.

Poziv na očitovanje dostupan je ovdje.

Rok za sudjelovanje u dostavi očitovanja je 15.12.2023. godine.

Hanfa poziva tržišne sudionike da sudjeluju u navedenom pozivu s obzirom na važnost ove teme i njezin mogući utjecaj na buduće poslovanje tržišnih sudionika, te da primjerak odgovora dostave i Hanfi na adresu capital.markets@hanfa.hr, kako bismo kao nadzorno tijelo u njih imali uvid te mogli i nadalje komunicirati o predmetnoj temi na razini nadzornih i drugih relevantnih tijela EU-a.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.