23.01.2024.

Obavijest o kibernetičkom napadu

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) obavještava javnost da je na njezin računalni server izvršen kibernetički napad, zbog čega trenutačno nije moguće odgovarati na upite putem službenih e-mail adresa, a također je nedostupna i Hanfina internetska stranica.

U suradnji s nadležnim institucijama intenzivno radimo na otklanjanju posljedica napada te smo podnijeli kaznenu prijavu policiji i obavijestili i druga nadležna tijela. Kontinuirano ćemo dalje izvještavati o svim saznanjima i poduzetim mjerama.

Hanfa je neovisno o incidentu korisnicima dostupna putem telefona 01/6173-200, a svi se dokumenti mogu predati uobičajeno u pisarnicu Hanfe u radnom vremenu od 9 do 14 sati, na adresi Račkoga 6, Zagreb.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.