Antun Palarić

član Upravnog vijeća Hanfe

Antun Palarić diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a kasnije položio pravosudni i javnobilježnički ispit. Radnu karijeru započinje kao sudski vježbenik te sudski savjetnik Općinskog suda u Dugom Selu. Obnašao je funkciju sudca, a zatim i predsjednika Općinskog suda u Klanjcu. Od 1992. do 1995. bio je šef kabineta ministra pravosuđa i uprave te šef kabineta ministra uprave, a od 1995. radio je kao pomoćnik ministra uprave. Od 1999. do 2000. godine bio je ravnatelj Državnog ravnateljstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nakon čega vrši dužnost tajnika Ministarstva poljoprivrede i šumarstva. Godine 2004. postaje državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu, a 2009. godine sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske. Obnašao je i funkciju člana odnosno predsjednika niza državnih povjerenstava i komisija, poput Komisije Vlade Republike Hrvatske za rješavanje sporova o pravima županija, gradova i općina, Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za granice jedinica lokalne samouprave, Hrvatskog arhivskog vijeća itd.

Dana 7.2.2024. odlukom Hrvatskog sabora imenovan je na drugi šestogodišnji mandat.

KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.