Što učiniti u slučaju prijevare

U slučaju da ste bili žrtvom financijske prijevare, nikako ne uplaćujte dodatni novac, već ustrajte u isplati svojeg novca. Naime, prevaranti često traže dodatnu uplatu ili plaćanje poreza prije isplate, što je još jedan znak da je riječ o prijevari. Nemojte donositi ishitrene odluke i ne podliježite pritiscima ili prijetnjama prevaranata. Prijavite slučaj policiji jer financijska prijevara kazneno je djelo. Međutim, ako se radi o društvu koje nema odobrenje za rad kao broker i koje nije iz RH, ako je s egzotičnog otočja ili posebno ako uopće ne znate koji je naziv ili sjedište društva, manja je vjerojatnost da ćete dobiti svoj novac. Zato je posebno važno provjeriti s kime zapravo poslujete prije stupanja u bilo kakav poslovni odnos s nekim društvom online ili prije uplate novčanih sredstava.

Financijsku prijevaru ili sumnju na prijevaru možete prijaviti i Hanfi kako bi Hanfa upozorila druge potrošače na određeno društvo ili platformu. Upozorenja Hanfe možete pronaći ovdje.

KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.