Prepoznajte prijevaru

1. Uvjeravaju vas da ćete sigurno zaraditi i da je „sada prilika koja se događa jednom u životu“ da trgujete i zaradite. 
2. Govore vam da trenutačno imaju „akciju“ koju „trebate iskoristiti odmah“ jer traje „samo još par sati/dana“. 
3. Nagovaraju vas da uplatite manji iznos sredstava i da se sami uvjerite kako je „jednostavno zaraditi“
4. Nagovaraju vas na trgovanje neovisno o tome što vi nemate nikakvog iskustva u trgovanju jer ćete „dobiti svojeg mentora“, koji će vam pomagati prilikom trgovanja. 
5. Vrlo su uporni, zovu vas po nekoliko puta dnevno i ne prihvaćaju „ne“ kao odgovor. 
6. Osobe se predstavljaju imenima i prezimenima koja su popularna i teško se mogu provjeriti, primjerice „Ivan Bošnjak“. 
7. Govore vam da je „vrlo jednostavno trgovati“ i da ćete trgovati „dionicama“, a zapravo prešućuju da ćete trgovati kompleksnim izvedenicama odnosno financijskim instrumentima koje vjerojatno ne razumijete. 
8. Govore vam da ćete trgovati na „burzi“ i da imaju sve potrebne licence Hanfe ili nekog drugog regulatora. 
9. Na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se odmah i izravno možete obratiti, itd

 

Ne ulazite u poslovni odnos s takvim društvom. Najvjerojatnije se radi o prijevari.

1. Obećava se sigurna i laka zarada na način da se počne trgovati online. 
2. Navode se primjeri osoba koje su u „teškim životnim situacijama“ skoro preko noći zaradile veliki novac i izašle iz financijskih problema, pri čemu ne postoji nikakav način da se provjeri autentičnost tih navoda ili identitet osobe. 
3. Daju se opisi lagodnog života ostvarenog lako zarađenim novcem (putovanja, bezbrižnost) te se prikazuju fotografije velike količine novca, luksuznih automobila, kuća na moru, skupih odijela i satova i slično. 
4. Ispod članka nalazi se veliki broj isključivo pozitivnih komentara „osoba“ koje su navodno primjenom trgovinskih metoda puno zaradile i koje „potvrđuju“ uspješnost platforme. 
5. Opisuje se „odavanje velikih tajni“ trgovanja koje navodno nitko ne smije znati i koje će vam se odati samo kada date svoje kontakt-podatke. 
6. Navodi se da su poznate hrvatske/svjetske osobe stekle bogatstvo trgujući upravo tom platformom prateći „nekoliko jednostavnih koraka“, pri čemu se stavljaju slike tih poznatih osoba i intervjua s njima na temu zarade. 
7. Spominju se „akcije“ na koje je potrebno reagirati odmah i slično.

1. Zovu vas učestalo te vam govore koje naloge otvoriti i po kojoj cijeni.
2. Stalno vas nagovaraju na uplatu dodatnog, sve većeg novca. 
3. Vaš vas „mentor“ zove s nekog telefonskog broja koji nije iz RH i to je jedini način na koji komunicira s vama (odnosno nema pisanog traga komunikacije).
4. Ne možete ih dobiti na telefonske brojeve s kojih su vas zvali.
5. Učestalo se mijenja osoba s kojom razgovarate, a koja vam je dodijeljena kao „mentor“.
6. Prestaju se javljati kada date zahtjev da vam isplate vaša sredstva ili kada vaši otvoreni nalozi počnu gubiti novac – baš tada su „uzeli godišnji“ ili „završili u bolnici“ pa vam se danima ne javljaju.
7. Traže da uplatite dodatan novac za potrebe „plaćanja poreza“ prije nego što oni vama isplate vaša sredstva.
8. Postaju agresivni i nepristojni kada tražite odgovore i na najjednostavnija pitanja (posebno kada se radi o isplati novca), itd
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.