22.04.2024.

Hanfa upozorava na pojavu lažnih e-poruka u njezino ime

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorava građane na pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivnog poreznog duga.

U tim porukama koristi se lažni memorandum i logotip Hanfe te se građane na razne načine zastrašuje. U najnovijim e-mailovima poziva ih se na uplatu na temelju fiktivnog poreznog duga. U njima se napominje da je primatelj dužan po primitku dokumenta odgovorom na e-mail zatražiti podatke računa za uplatu te ga se time uvlači u komunikaciju, što svakako treba izbjeći kako ne bi došlo do krađe osobnih podataka.

Napominjemo da se Hanfa ne bavi izdavanjem dokumenata u vezi s porezima niti je to njezina nadležnost te da je već iz samog dokumenta (iz gramatičkih i pravopisnih pogrešaka, ekavice) vidljivo da je riječ o lažnoj poruci.

Hanfa je već i prije upozoravala na pojavu lažnih e-poruka i predstavljanja u njezino ime, o čemu više možete pročitati ovdje.

Pozivamo građane da ne nasjedaju na takve lažne poruke te da se u slučaju bilo kakvih nedoumica objave direktno na telefon Hanfe: 01/6173-200 ili e-mail: info@hanfa.hr.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.