Upozorenje za javnost - FGSmarkets.com

Hanfa upozorava ulagatelje na području Republike Hrvatske na aktivnosti društva Preseplio Limited, Cipar posredstvom internetske stranice www.fgsmarkets.com.

U skladu s podacima kojima Hanfa raspolaže, prodajni predstavnici iz Republike Srbije telefonskim putem nude ulagateljima na području Republike Hrvatske usluge trgovanja financijskim instrumentima posredstvom internetske stranice www.fgsmarkets.com

Prema podacima na navedenoj stranici, kontakt je društvo Preseplio Limited, Arch. Makariou III, 173 Lakatamia, Nicosia, Cipar, a koje na Cipru nije licencirano kao brokersko/investicijsko društvo, što znači da ne smije pružati usluge trgovanja financijskim instrumentima niti na području Republike Hrvatske.

Hanfa poziva ulagatelje s područja Republike Hrvatske da ne trguju posredstvom stranice www.fgsmarkets.com i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njihovih prodajnih predstavnika. Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti poslovanja istog, niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama.

Registar društava koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica Europske unije za izravno pružanje usluga na području Republike Hrvatske dostupni su ovdje.