Upozorenje u vezi s binarnim opcijama

Povezano s medijskom prisutnosti natpisa i informacija o binarnim opcijama i nuđenju usluge trgovanja binarnim opcijama, Hanfa ovim putem još jednom upozorava javnost kako je riječ o špekulativnim proizvodima (Hanfa je o ulaganjima korištenjem špekulativnih i visokorizičnih proizvoda već upozoravala javnost, a obavijesti su dostupne ovdje).

Osim što je osnovno obilježje binarnih opcija to da je, pojednostavljeno, zapravo riječ o kockanju i klađenju, u vezi binarnih opcija postoji i mogućnost prevare o kojima je nedavno priopćenje objavio i američki FBI. U priopćenju FBI-a navedeno je kako su zabilježeni slučajevi u kojima je pružatelj usluge trgovanja preko binarnih opcija odbio vratiti sredstva klijentima, a zabilježeni su i slučajevi krađe identiteta te manipuliranja programom preko kojeg se odvija trgovanje.

Uslijed toga, Hanfa poziva na najveći mogući oprez kod korištenja ovog proizvoda te sve potencijalne korisnike poziva da se dobro informiraju o ovoj usluzi, njenim rizicima, pružatelju usluge i mogućnostima rješavanja eventualnih prijepora s pružateljem usluge.