01.02.2024.

Sjednica Upravnog vijeća Hanfe: odobrenje društvu PIK-ESOP iz Rijeke za preuzimanje društva PIK Rijeka

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na 4. ovogodišnjoj sjednici, koja se održala 1. veljače 2024., donijelo je rješenje kojim se društvu PIK-ESOP iz Rijeke odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva PIK d.d., Rijeka. Cijena koju se PIK-ESOP u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 17,92 EUR za svaku redovnu dionicu društva PIK d.d.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 13. veljače 2019. nakon što su Gino Pastorčić i Igor Borovac, kao osobe za koje je utvrđeno da djeluju zajednički, stekli kontrolu nad PIK-ESOP-om koji neposredno drži dionice društva PIK d.d., te su time posredno stekli 58.300 dionica društva PIK d.d., čime su zajedno s PIK-ESOP-om prešli kontrolni prag od 25 %, prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava. 58.300 dionica društva predstavlja 28,85 % udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 28,85 % dionica s pravom glasa društva.

Podsjećamo da je Hanfa u travnju 2022. rješenjem odbila prethodnu ponudu prema kojoj je cijena po dionici bila za sve preostale dioničare čak 2,8 puta manja od minimalne cijene koju je prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava utvrdila Hanfa. Na to su rješenje podnositelji zahtjeva podnijeli žalbu, ali nadležni upravni sud potvrdio je ispravnost Hanfine odluke.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.