10.04.2024.

Održana studentska rasprava o prijevarama u doba digitalnih financija

U utorak, 9. travnja 2024. održana je studentska rasprava na temu „Financijske prijevare u doba digitalnih financija“.

Riječ je o studentskoj raspravi koja je dio tradicionalne suradnje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga i Hrvatske narodne banke sa studentima.

Ove je godine rasprava održana na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). Svake godine studenti raspravljaju o aktualnoj temi iz područja financija. U pripremi za raspravu ove su im godine pomogli Anja Tkalčević iz Direkcije za praćenje zaštite potrošača i edukaciju Hanfe i Josip Pintarić iz Ureda za praćenje zaštite potrošača HNB-a. Studenti ZŠEM-a Lovro Nevidal, Dominic Markovina, Ivan Tokić, Marin Lesić, Lovro Lesić i Roko Jurić bili su podijeljeni u dva tima te pripremili izlaganja o najčešćim prijevarama koje se događaju na financijskom tržištu. Tom su prilikom izložili i što financijske institucije, društva i regulatori rade kako bi zaštitili potrošače od prijevara, ali i što sami građani/potrošači mogu poduzeti da ne bi postali žrtve takvih prijevara.

Ovoj edukativnoj raspravi prisustvovali su zainteresirani studenti ZŠEM-a koji su se i sami, zajedno s dekanom dr. sc. Matom Njavrom, aktivno u nju uključili.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.