Održana studentska debata u zajedničkoj organizaciji Hanfe i Visokog učilišta Effectus

Dana 1. lipnja 2017. na Visokom učilištu Effectus – visokoj školi za financije i pravo, u organizaciji Effectusa i Hanfe, održana je studentska debata na temu Regulacija nebankovnog financijskog sektora – je li potrebna snažnija ili blaža regulativa?

Studentska debata predstavlja vrhunac i središnji događaj projekta u kojem su se studenti, podijeljeni u dvije argumentima suprotstavljene strane, intenzivno pripremali pod mentorstvom stručnjaka iz Hanfe. Ove godine mentori su bili Toni Lukšić iz Ureda za odnose s javnošću i drugim institucijama i Katarina Rotter Krmpotić iz Sektora za leasing i faktoring.

Uvodne riječi održali su dr. sc. Mira Lenardić, dekanica Effectusa, i Petar-Pierre Matek, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe. Oboje su pohvalili angažiranost studenata i izrazili želju za nastavkom uspješne suradnje.

Studenti su u debati raspravljali o reguliranju nebankarskog financijskog sektora. Iako je svaka strana prezentirala čvrste argumente za i protiv snažne regulacije, zaključak je bio da je podizanje opće razine financijske pismenosti građanstva nužno kako bi se stvorili preduvjeti za eventualnu blažu regulativu.

Navedena debata nastavak je Hanfinih edukativnih aktivnosti usmjerenih studentskoj populaciji.