Nakon rješenja Hanfe uslijedit će podnošenje zahtjeva za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje PIK d.d. Rijeka

Objavljeno: 28. travnja 2021.

Na sjednici Upravnog vijeće Hanfe održanoj 15. travnja 2021. doneseno je rješenje kojim se utvrđuje da je za Ginu Pastorčića iz Malinske, Igora Borovca iz Kostrene i društvo PIK-ESOP iz Rijeke nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje društva PIK d.d. iz Rijeke. Rješenjem je naloženo da u roku od 90 dana od njegova primitka, u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, podnesu zahtjev Hanfi za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje tog društva.

Utvrđeno je da je obveza objave ponude za preuzimanje društva PIK d.d. nastala  13. veljače 2019. Kako ista do dana donošenja rješenja nije bila objavljena, Hanfa je naložila navedenim osobama da podnesu zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje i ostale isprave propisane odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, a u cilju zaštite manjinskih dioničara društva PIK d.d. iz Rijeke.

Dana 23. travnja 2021. navedene osobe, Gino Pastorčić, Igor Borovec i društvo PIK-ESOP obavijestile su Zagrebačku burzu da će postupiti prema navedenom rješenju Hanfe te informaciju objavile i u Narodnim novinama.