Hanfa raspisuje natječaj za učenike srednjih škola

Objavljeno: 22. veljače 2021.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) raspisuje

NATJEČAJ ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

na temu

„Osiguraj svoju budućnost“

I. OSNOVNE INFORMACIJE O NATJEČAJU

Natječaj se raspisuje povodom Svjetskog tjedna novca (Global Money Week) koji se održava od 22. do 26. ožujka 2021. U natječaju „Osiguraj svoju budućnost“ mogu sudjelovati učenici srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

Natječajem se želi potaknuti mlade da razmišljaju o svojoj budućnosti te da shvate važnost mirovinskog sustava u Hrvatskoj. Videorad učenika treba odgovoriti na temeljna pitanja:

  1. Što je dobrovoljna mirovinska štednja?
  2. Koje su prednosti štednje za mirovinu?
  3. Kakav biste život željeli u mirovini i čime biste to osigurali?

Učenici se pri tome, između ostalog, mogu koristiti informacijama na mrežnim stranicama Hanfe, te internetskog portala Novac za sutra. Prijavljeni videoradovi moraju biti autorski te mogu biti u obliku glumljenog skeča, rasprave, intervjua, montažnog kratkog filma ili nekog drugog videosadržaja.

Na radovima se ne smiju nalaziti imena, prezimena i ostali osobni podaci autora radova, već samo naziv i mjesto škole koja prijavljuje videorad na Natječaj.

Natječaj je otvoren za prijavu do zaključno 20. ožujka 2021.godine.

II. PRIJAVA NA NATJEČAJ

Videorad se prijavljuje putem poveznice.

Na navedenoj poveznici otvara se sučelje na kojem je potrebno učitati odabrani videorad. Osim odabira datoteke koja se želi učitati, potrebno je unijeti ime i prezime ravnateljice/ravnatelja, naziv škole te elektroničku adresu škole koja prijavljuje videorad. Nakon toga se datoteka može učitati. Svaka škola može prijaviti po jedan rad iz kategorije videoradova. Na upisanu adresu elektroničke pošte stići će potvrda o zaprimanju rada. Za sva dodatna pitanja slobodno nam se javite na edukacija@hanfa.hr.

III. VREDNOVANJE RADOVA I OBJAVA REZULTATA NATJEČAJA

Vrednovanje radova izvršit će povjerenstvo od tri člana koje će imenovati Upravno vijeće Hanfe. Najbolji videorad prema odluci Povjerenstva dobit će vrijednu nagradu - pametnu ploču. Detaljne informacije o proglašenju pobjednika natječaja i online dodjeli nagrade te prezentaciji najboljeg videorada bit će objavljene naknadno, a dodjela nagrade i prezentacija najboljeg rada održat će se 26. ožujka 2021.  

IV. OBJAVA RADOVA

Sudionici Natječaja u cijelosti prihvaćaju i slažu se s uvjetima sudjelovanja te slanjem radova daju suglasnost na njihovo korištenje u nekomercijalne svrhe, uključujući njihovu objavu na mrežnim stranicama Hanfe.