Hanfa obilježava Svjetski i Europski tjedan novca

Vijest objavljena: 22. ožujka 2021.

Hanfa se i ove godine aktivno uključila u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca od 22. do 26. ožujka 2021. Tim povodom organizirane su brojne edukativne aktivnosti.

U utorak, 23. ožujka 2021. u 11:00 sati održat će se javna online prezentacija na temu Psihološki aspekti u investicijskim odlukama“. Bit će to prilika za naučiti nešto više o bihevioralnim financijama, znanosti koja povezuje neuroznanost, ekonomiju i psihologiju. Više o navedenom događaju i prijavi na prezentaciju možete pogledati ovdje  

Dva dana kasnije, 25. ožujka 2021. u 11:00 sati, održat će se online debata koju organiziraju Hanfa i Hrvatska narodna banka u suradnji sa studentima Ekonomskog fakulteta u Rijeci, na temu Alternativno vs bankovno financiranje“. Studentima će mentori biti stručnjaci iz Hanfe i HNB-a koji će ujedno i moderirati debatu, dok će studenti predstaviti alternativno, odnosno bankovno financiranje u tri kategorije: obrazovanje, poslovni poduhvati i životne potrebe. Više informacija o samom događaju te poveznicu za pristup raspravi možete pogledati ovdje.  

Osim toga, tijekom veljače i ožujka Hanfa je provodila nagradni natječaj za učenike srednjih škola na temu „Osiguraj svoju budućnost". U njemu su sudjelovali srednjoškolci slanjem kratkih video priloga na temu štednje za mirovinu i mirnu starost. Tročlana komisija pregledala je pristigle radove te će školi s najboljim uratkom dodijeliti nagradu – pametnu ploču. Svečana dodjela nagrade održat će se online 26. ožujka 2021., a više informacija o pobjedniku i samoj dodjeli bit će objavljeno na internetskim stranicama Hanfe.

Uz gore navedeno, Hanfa je pokrenula i seriju edukativnih online radionica s Hrvatskom udrugom poduzetnika (HUP), namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima. Prva takva radionica bit će održana u četvrtak, 24. ožujka 2021., s početkom u 10 sati, a tema predavanja bit će Akcijski plan Europske komisije za stvaranje Unije tržišta kapitala te informiranje poduzetnika o otvaranju prilika za hrvatske tvrtke da na jednostavniji i praktičniji način krenu u prikupljanje kapitala putem burze.

Tijekom Svjetskog i Europskog tjedna novca, točnije 24. ožujka 2021., s početkom u 10 sati, Hanfa, u suradnji s Hrvatskom uredom za osiguranje, organizira i online konferenciju: „Budućnost životnog osiguranja: Novi koncepti za okruženje dinamičkih promjena“. Više detalja o pristupu konferenciji nalazi se ovdje.

Hanfa, osim tijekom Svjetskog i Europskog tjedna novca, kontinuirano ulaže napore u edukativne aktivnosti tijekom cijele godine, putem održavanja radionica, panel-rasprava, sudjelovanjem i organiziranjem konferencija te edukativnih sadržaja putem svih komunikacijskih kanala. Posebnu pozornost pridajemo edukaciji i ulaganju u financijsku pismenost mladih te i ovim putem pozivamo sve zainteresirane škole, fakultete i udruge da nam se jave radi dogovora oko potencijalne suradnje na e-mail: edukacija@hanfa.hr.