27.10.2023.

Hanfa na Danu karijera Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu

Hanfa je treći put zaredom sudjelovala na Danu karijera Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, koji je pod nazivom „WorkIn' Science – WISe“ održan 25.10.2023. Cilj nam je bio približiti studentima matematike i diplomiranim matematičarima mogućnosti za sudjelovanje u studentskoj praksi, primanje stipendije i zapošljavanje na pripravničkim radnim mjestima.

Na WISe-u su se predstavila 33 poslodavca, a na štandovima je bilo prisutno 118 njihovih zaposlenika. Ove je godine uvjet za sudjelovanje bio da tvrtka ima zaposlene na području Republike Hrvatske. Hanfa je uz Državni hidrometeorološki zavod i Državni zavod za statistiku bila među tri poslodavca iz javnog sektora.

Hanfu su predstavljale Antica Kučić, mlađa aktuarka – pripravnica iz Odjela za aktuarsku analizu i Nataša Radovanović, glavna savjetnica iz Direkcije za upravljanje ljudskim resursima. Hanfin štand posjetilo je gotovo 40 studenata matematike te nekoliko diplomiranih matematičara kojima su kolegice predočile prilike koje Hanfa nudi kao poslodavac. Pored studentske prakse i stipendiranja, studentima su opisani aktuarski poslovi u Sektoru za superviziju osiguranja, leasinga i faktoringa, poslovi statističke analize u Sektoru za sistemske rizike i zaštitu potrošača, kao i poslovi matematičara u Sektoru za superviziju fondova i investicijskih društava. Studenti drugih studija upoznali su se s ovlastima i aktivnostima Hanfe s naglaskom na financijsko opismenjavanje te su dobili odgovore na različita pitanja iz nadležnosti Hanfe. Predstavnice Hanfe studentima su podijelile brošure, publikacije i promotivne materijale te su ih informirale koje dodatne informacije mogu naći na Hanfinim novim internetskim stranicama.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.