08.02.2024.

ESMA traži nove članove Interesne skupine za vrijednosne papire i tržišta kapitala

Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA), regulatorno i nadzorno tijelo EU-a za financijska tržišta, traži kandidate koji zastupaju interese svih vrsta dionika financijskih tržišta.

Interesna skupina za vrijednosne papire i tržišta kapitala (SMSG) važno je tijelo za ESMA-u. Olakšava nam savjetovanje s dionicima tako što daje tehničke savjete o politikama i aktivnostima ESMA-e te nam skreće pozornost na informacije o recentnim kretanjima na tržištu.

Verena Ross, predsjednica ESMA-e, izjavila je: „Trenutačni SMSG pružio je neprocjenjivu podršku ESMA-i svojim visokokvalitetnim savjetima, a ja ovim putem zahvaljujem svim članovima na njihovu radu. Važno je da mišljenja dionika u SMSG-u budu uravnotežena. Stoga, dok se pripremamo za novu skupinu, posebno pozivam dionike koji mogu dati snažan glas potrošačima, korisnicima financijskih usluga, zaposlenicima u financijskom sektoru te malim i srednjim poduzećima (MSP-ovima) da se jave. Svojim sudjelovanjem i savjetima možete pridonijeti oblikovanju budućnosti europskih tržišta kapitala.”

Sljedeći koraci

Zainteresirani kandidati pozivaju se da podnesu prijave najkasnije do 23:59 po srednjoeuropskom vremenu 18. ožujka 2024. Sve pojedinosti o podnošenju prijava navedene su na internetskoj stranici ESMA-e.

Konačnu odluku o sastavu SMSG-a trebao bi donijeti Odbor nadzornika ESMA-e u svibnju 2024. Uspješni kandidati preuzet će svoje dužnosti 1. srpnja 2024. na četverogodišnji mandat.

Druga dva Europska nadzorna tijela, EBA i EIOPA, također će na svojim internetskim stranicama objaviti vlastite (zasebne) pozive na podnošenje prijava svojim skupinama dionika tijekom prvog tromjesečja 2024.

Dodatne informacije:

 
Aleksandra Bojanić

viša službenica za komunikacije
e-mail: press@esma.europa.eu

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.