27.02.2024.

ESMA objavila poziv za članstvo u Securities Markets Stakeholders Group

ESMA, regulator i nadzornik financijskih tržišta EU-a, traži kandidate za članove Securities Markets Stakeholders Group  (SMSG) koji zastupaju interese svih vrsta dionika financijskih tržišta. SMSG je važno tijelo za ESMA-u jer se kroz suradnju sa SMSG-om olakšava savjetovanje s dionicima i dobivaju tehnički savjeti u vezi različitih politika i aktivnosti ESMA-e te ESMA-i skreće pozornost na aktualna kretanja na tržištu.

Sljedeći koraci

Zainteresirani kandidati pozvani su predati svoje prijave najkasnije do 23.59h CET 18. ožujka 2024.

Svi detalji za podnošenje prijava dostupni su na web stranici ESMA-e: ESMA is seeking new members for its Securities Markets Stakeholder Group (europa.eu)

Očekuje se da će konačnu odluku o sastavu SMSG-a donijeti Odbor nadzornika ESMA-e u svibnju 2024. 

Uspješni kandidati preuzet će svoje uloge od 1. srpnja 2024. na četverogodišnji mandat.

Ostala europska nadzorna tijela, EBA i EIOPA, također će na svojim web stranicama objaviti vlastite (odvojene) pozive za kandidate u svojim skupinama dionika tijekom prvog tromjesečja 2024.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.