28.02.2024.

EIOPA traži nove članove za Interesnu skupinu za osiguranje i reosiguranje (IRSG) i Interesnu skupinu za strukovne mirovine (OPSG)

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) je 26. veljače 2024. godine objavilo poziv za iskazivanje interesa za odabir novih članova Interesne skupine za osiguranje i reosiguranje (IRSG) i Interesne skupine za strukovne mirovine (OPSG). EIOPA uspostavlja te skupine dionika kako bi potaknula povratne informacije i konstruktivnu suradnju s različitim nizom relevantnih dionika u strukturiranom pristupu.

Prijava je otvorena za sve koji predstavljaju dionike diljem Europske unije, a rok za prijavu je do ponedjeljka, 25. ožujka 2024. EIOPA će dovršiti postupak odabira do kraja lipnja 2024. Novi mandat započet će u srpnju 2024.

Prijave se vrše preko internetske stranice EIOPA-e:

https://www.eiopa.europa.eu/about/governance-structure/working-stakeholders/selection-eiopas-next-stakeholder-groups_en

Interesne skupine osnivaju se u skladu s člankom 37. Uredbe o EIOPA-i. Njihov je cilj olakšati savjetovanje s dionicima u područjima relevantnim za zadaće EIOPA-e. Mandat članova traje četiri godine s mogućnošću obnove mandata jednom.

Svaka skupina sastoji se od 30 članova koje imenuje EIOPA-in Odbor nadzornika nakon otvorenog i transparentnog postupka odabira. U odabiru se uzima u obzir geografska ravnoteža i ravnoteža spolova, kao i raznolikost sektora osiguranja, reosiguranja i profesionalnih mirovina te zastupljenost dionika diljem Unije.

Više informacija o aktivnostima interesnih skupina dostupno je na internetskoj stranici EIOPA-e:

https://www.eiopa.europa.eu/eiopa-seeks-new-members-join-its-stakeholder-groups-2024-02-26_en

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.