04.06.2024.

EBA i ESMA objavljuju dokument za raspravu o reviziji bonitetnog okvira za investicijska društva

Radi se o dokumentu za raspravu u vezi s mogućom revizijom bonitetnog okvira za investicijska društva (IFD i IFR) koji se izrađuje na temelju poziva za savjetovanje (CfA) Europske komisije.

ESMA i EBA pozivaju zainteresirane strane da daju komentare do 3. rujna 2024.

Ovaj dokument za raspravu bavi se širokim rasponom tema, uključujući:

·         primjerenost postojećih bonitetnih zahtjeva

·         analizu postojeće metodologije

·         rizike koji nisu obuhvaćeni postojećim okvirom.

Nadalje, razmatra se i moguće proširenje opsega primjene na pružatelje usluga skupnog financiranja i kriptoimovine. U tom pogledu, dokument za raspravu daje pregled interakcije između IFD-a/IFR-a i zahtjeva koji se primjenjuju na subjekte za zajednička ulaganja u prenosive vrijednosne papire (UCITS fondovi), društva za upravljanje i upravitelje alternativnih investicijskih fondova (UAIF-ovi) koji pružaju pomoćne usluge prema MiFID-u ili investicijska društva koja pružaju usluge povezane s kriptoimovinom.

Dokument za raspravu također obuhvaća aspekte povezane s primicima koji se odnose na investicijska društva, UAIF-ove i društva za upravljanje UCITS fondovima, uključujući područje primjene, politike primitaka, zahtjeve o varijabilnim primicima, njihov nadzor, objavljivanje i transparentnost.

Javno saslušanje održat će se putem konferencijskog poziva 20. lipnja 2024. s početkom u 14:00 po srednjoeuropskom vremenu. EBA poziva zainteresirane dionike da se registriraju koristeći ovu poveznicu do 17. lipnja 2024. u 16:00 po srednjoeuropskom vremenu.

Sljedeći koraci

Savjetovanje traje do 3. rujna 2024.

EBA i ESMA pripremit će zajedničko izvješće kao odgovor na CfA, koje će uključivati opsežnu procjenu odredaba IFR-a i IFD-a te njihove interakcije s drugim uredbama.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.