Obavijesti

EIOPA objavila prvu studiju na temu modeliranja tržišnog i kreditnog rizika

Vijest objavljena: 23.5.2018.

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) objavilo je 22.5.2018. svoju prvu studiju na temu modeliranja tržišnog i kreditnog rizika. Rezultati studije ukazuju na značajnu varijaciju u produktima različitih imovinskih modela, djelomično uzrokovanu specifičnostima modela, što ukazuje na potrebu za dodatnim nadzornim aktivnostima. Ova studija je samo prvi korak u kontinuiranom procesu nadzora i usporedbe internih modela tržišnog i kreditnog rizika.

Dokument studije dostupan je na stranicama EIOPA-e.

10.05.2018.

Obavijest o stečaju društva za osiguranje Alpha Insurance A/S

Nastavno na obavijest Hanfe o prestanku obavljanja poslova osiguranja društva za osiguranje Alpha Insurance A/S od 12. ožujka 2018., Hanfa izvješćuje javnost kako je dansko nadležno tijelo za osiguranje Danish Financial Supervisory Authority obavijestilo Hanfu da je društvo za osiguranje Alpha Insurance A/S, Harbour House, Sundkrogsgade 21, Kopenhagen, Danska, koje je notificirano za rad u Republici Hrvatskoj na temelju slobode pružanja usluga, od 8. svibnja 2018. u stečaju.

Pročitaj više...

02.05.2018.

Eiopa objavila novu Matricu rizika za četvrti kvartal 2017. godine

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (Eiopa) objavilo je 27. travnja 2018. novu Matricu rizika za četvrti kvartal 2017. godine. Rezultati Matrice rizika ukazuju na stabilnu razinu izloženosti rizicima na tržištu osiguranja Europske unije. Unatoč pozitivnim makroekonomskim kretanjima, niske razine kamatnih stopa i dalje predstavljaju značajan rizik europskim osigurateljima...

Pročitaj više...

Ostale obavijesti