27.11.2023.

Natječaj za učenike srednjih škola na temu „I financije mogu biti zelene“

 

I. OSNOVNE INFORMACIJE O NATJEČAJU

Natječaj se raspisuje povodom Svjetskog tjedna novca (engl. Global Money Week), koji se održava od 18. do 24. ožujka 2024. U natječaju „I financije mogu biti zelene“ mogu sudjelovati učenici srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

Natječajem se želi osvijestiti mlade o važnosti održivosti, a održivost se može podupirati i financijskim odlukama i izborom financijskih proizvoda i usluga koji imaju pozitivne okolišne, društvene i upravljačke karakteristike (engl. ESG - environmental, social and governance factors). Zelena tranzicija gospodarstva velik je izazov, a financijska industrija najviše je pozvana da doprinese uspješnosti te tranzicije. Namjera je Hanfe ovim natječajem osvijestiti učenike o navedenoj temi te ih potaknuti da kroz osmišljavanje videorada informiraju potrošače o mogućnostima održivog ulaganja, odnosno o mogućnosti ugovaranja financijskih usluga koje podupiru održivost i zelenu tranziciju.

Videorad učenika treba odgovoriti na sljedeća temeljna pitanja:

Što su zelene (održive) financije?

Koja su to održiva ulaganja (zeleni investicijski fondovi)?

Kako i ti kroz financijski sustav možeš doprinijeti zelenoj tranziciji?

Zašto su zelena tranzicija i održivost važni?

Učenici se pri izradi videorada, između ostalog, mogu koristiti informacijama na mrežnim stranicama Hanfe te internetskom portalu Novac za sutra (www.hanfa.hr, www.novaczasutra.hr). Prijavljeni videoradovi moraju biti autorski te mogu biti u obliku glumljenog skeča, rasprave, intervjua, montažnog kratkog filma ili nekog drugog videosadržaja. U objašnjavanju pojmova učenici se mogu koristiti primjerima iz stvarnog života.

Na radovima se ne smiju nalaziti imena, prezimena i ostali osobni podaci autora radova, već samo naziv i mjesto škole koja prijavljuje videorad na Natječaj.

Natječaj je otvoren za prijavu do 16:00 sati 19. veljače 2024.godine.

II. PRIJAVA NA NATJEČAJ

Videorad se prijavljuje putem poveznice.

Na navedenoj poveznici otvara se sučelje na kojem je potrebno učitati odabrani videorad. Osim odabira datoteke koja se želi učitati, potrebno je unijeti ime i prezime ravnateljice/ravnatelja, podatke mentora koji prijavljuje rad (uključujući elektroničku adresu i kontakt broj), naziv škole te elektroničku adresu škole koja prijavljuje videorad. Nakon toga se datoteka se može učitati. Svaka škola može prijaviti samo jedan videorad. Na upisanu adresu elektroničke pošte stići će potvrda o zaprimanju rada. Za sva dodatna pitanja slobodno nam se javite na edukacija@hanfa.hr.

III. VREDNOVANJE RADOVA I OBJAVA REZULTATA NATJEČAJA

Vrednovanje radova izvršit će povjerenstvo od tri člana koje će imenovati Upravno vijeće Hanfe. Najbolji videorad prema odluci povjerenstva dobit će vrijednu nagradu: interaktivni zaslon. Detaljne informacije o pobjedniku natječaja i dodjeli nagrade te prezentaciji najboljeg videorada bit će objavljene naknadno. Ovim putem pozivamo učenike, mentore i ravnatelje srednjih škola da se odazovu na četvrti uzastopni natječaj Hanfe za učenike srednjih škola. Više o prethodnim natječajima i dobitnicima možete pogledati ovdje.

IV. OBJAVA RADOVA

Sudionici Natječaja u cijelosti prihvaćaju uvjete sudjelovanja i s njima se slažu te slanjem radova daju suglasnost za njihovo korištenje u nekomercijalne svrhe, uključujući njihovu objavu na mrežnim stranicama Hanfe i drugim medijima.


PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.