30.01.2024.

Natječaj za učenike osnovnih škola „Digitalni sadržaj za digitalne financije“

NATJEČAJ ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA

na temu

„Digitalni sadržaj za digitalne financije“

 

I.             OSNOVNE INFORMACIJE O NATJEČAJU

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavljuje natječaj u svrhu podizanja svijesti o financijskoj pismenosti učenika osnovnih škola. U natječaju „Digitalni sadržaj za digitalne financije“ mogu sudjelovati učenici razredne i predmetne nastave osnovnih škola s područja Republike Hrvatske.

Natječajem se želi potaknuti učenike da se upoznaju s pojmovima financijske pismenosti s naglaskom na digitalne financije. Za potrebe natječaja učenici uz pomoć nastavnika mentora trebaju osmisliti i kreirati digitalni sadržaj koji može sadržavati sve sljedeće teme ili neke od njih:

·         online plaćanje

·         online ugovaranje financijskih usluga

·         online ulaganje

·         kriptoimovina

·         digitalizacija financijskih usluga

·         odgovorno ponašanje u svijetu digitalnih financija

·         prava potrošača kod digitalnih financijskih usluga.

Učenici se pritom, između ostalog, u objašnjavanju pojmova mogu koristiti informacijama s mrežne stranice Hanfe, kao i primjerima iz stvarnog života.

Na radovima se ne smiju nalaziti imena, prezimena i ostali osobni podaci autora kreiranog sadržaja, već samo naziv i mjesto škole koja prijavljuje sadržaj na natječaj.

Natječaj je otvoren za prijavu do 30. travnja 2024. godine.

II.            PRIJAVA NA NATJEČAJ

Na natječaj se možete prijaviti putem e-maila edukacija@hanfa.hr ili dostavom na adresu Hanfe, Franje Račkoga 6, 10000 Zagreb.

Prilikom prijave potrebno je navesti naslov: Prijava na natječaj „Digitalni sadržaj za digitalne financije“. U sadržaju prijave treba navesti puni naziv i adresu škole, ime, prezime i kontakt-podatke ravnatelja te ime i prezime nastavnika mentora (i njegove kontakt-podatke: e-mail i telefon). Potrebno je priložiti kreirani digitalni sadržaj.

Svaka škola može prijaviti po jedan rad. Za sva dodatna pitanja slobodno nam se javite na edukacija@hanfa.hr.

III.           VREDNOVANJE RADOVA I OBJAVA REZULTATA NATJEČAJA

Vrednovanje radova izvršit će povjerenstvo od tri člana koje će imenovati Upravno vijeće Hanfe. Najbolja igra prema odluci Povjerenstva dobit će vrijednu nagradu: interaktivni zaslon. Detaljne informacije o proglašenju pobjednika natječaja i dodjeli nagrade te prezentaciji najboljeg digitalnog sadržaja bit će objavljene naknadno.

IV.          OBJAVA RADOVA

Sudionici Natječaja u cijelosti prihvaćaju i slažu se s uvjetima sudjelovanja te slanjem radova daju suglasnost na njihovo korištenje u nekomercijalne svrhe, uključujući njihovu objavu na mrežnim stranicama Hanfe. Hanfa zadržava pravo moguće distribucije kreiranog sadržaja u edukativne svrhe.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.