05.10.2021.

EIOPA podnijela Europskom parlamentu mišljenje o razrješnici za financijsku godinu 2019

Objavljeno: 05. listopada 2021.

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) podnijelo je Europskom parlamentu svoje mišljenje o odluci o razrješnici.

Dokument, koji je usvojio Odbor nadzornika (engl. Board of Supervisors), daje pregled mjera koje je poduzela EIOPA u svjetlu zapažanja i komentara Europskog parlamenta u pogledu provedbe proračuna za financijsku godinu 2019.

U mišljenju EIOPA ističe posebne poduzete radnje koje su, na primjer, povezane s opterećenjem koje se sve više prebacuje s regulatornih zadaća na provedbu i primjenu prava EU-a, nastojanjima u smjeru usklađenijeg nadzornog režima u cijelom europskom financijskom sustavu, poboljšanom suradnjom s nacionalnim nadzornim tijelima i drugim institucijama EU-a, politikama osoblja i nabave, unutarnjom kontrolom i upravljanjem revizijama.

Mišljenje

Pozadina

Posljednjom revizijom Uredbe o EIOPA-i uveden je članak 64. stavak 11. koji zahtijeva od EIOPA-e da sastavi obrazloženo mišljenje o stajalištu Europskog parlamenta i svim ostalim opažanjima Europskog parlamenta iz postupka davanja razrješnice.

PODIJELITE ČLANAK

Ostale vijesti

Sve vijesti
KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.