dr. sc. Tomislav Ridzak

zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hanfe

Dr. sc. Tomislav Ridzak zamjenik je predsjednika Upravnog vijeća Hanfe, diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, završio je poslijediplomski studij ekonomije i financija na University of York u Ujedinjenoj Kraljevini, a titulu doktora znanosti stekao je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Karijeru je započeo kao znanstveni novak na Ekonomskom institutu, Zagreb. Od 2003. radio je u društvu Interkapital vrijednosni papiri d.o.o. te društvu ICAM d.o.o. kao voditelj upravljanja imovinom, voditelj portfelja te trgovac na tržištu vrijednosnih papira. Godine 2009. prelazi u Hrvatsku narodnu banku, gdje radi najprije kao savjetnik, a od 2012. do 2018. kao direktor Direkcije za financijsku stabilnost. U veljači 2018. postaje član Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova iz područja financija objavljenih u domaćim i inozemnim publikacijama.

Dana 7.2.2024. odlukom Hrvatskog sabora imenovan je na drugi šestogodišnji mandat.

KOLAČIĆI

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Statistički kolačići pripadaju i skupini funkcionalnih kolačića koji nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge kroz praćenje analitike odnosno statistike posjeta. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.