Obavijesti

Nova adresa Hanfe i novo uredovno vrijeme Pisarnice

Vijest objavljena: 7.11.2018.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga od 5. studenog 2018. godine posluje na novoj adresi: Franje Račkog 6, Zagreb.

Pisarnica će za rad sa strankama biti otvorena od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 14 sati. Iznimno, na dane: 24. prosinca 2018. i 31. prosinca 2018. radno vrijeme za stranke bit će od 9 do 12 sati.

 

 

04.10.2018.

Obavijest o stupanju na snagu Pravilnika o kriterijima i načinu upravljanja rizicima faktoring društava

Hanfa je donijela Pravilnik o kriterijima i načinu upravljanja rizicima faktoring društva, koji s današnjim danom, 4. listopada 2018., stupa na snagu. Navedenim se pravilnikom, uz važeći zakon, detaljnije  definiraju pravila za uspostavu sustava upravljanja rizicima u faktoring društvima i pravila upravljanja pojedinačnim rizicima, uključujući upravljanje rizikom koncentracije.

Pročitaj više...

12.01.2018.

Obavijest o stupanju na snagu pravilnika i uputa iz područja financijskih i dodatnih izvještaja te kontnog plana za leasing društva i faktoring društva

Dana 29. prosinca 2017. stupili su na snagu slijedeći pravilnici iz područja leasinga, Pravilnik o izmjeni Pravilnika o strukturi i sadržaju te načinu i rokovima dostave financijskih i dodatnih izvještaja leasing društava (NN, br. 132/17) i Pravilnik o izmjeni Pravilnika o kontnom planu leasing društava (NN, br. 132/17), te iz područja faktoringa, Pravilnik o izmjenama Pravilnika o financijskim i dodatnim izvještajima te kontnom planu faktoring društava (NN, br. 132/17).

Pročitaj više...

01.09.2017.

Obavijest o objavi Kalendara predaje izvještaja za subjekte nadzora na internetskoj stranici reports.hanfa.hr

Hanfa je na internetskoj stranici reports.hanfa.hr objavila Kalendar predaje izvještaja za subjekte nadzora iz kojeg je za svaki pojedini izvještaj vidljiv period i rok predaje izvještaja. Radi lakšeg snalaženja omogućen je poseban pogled predaje izvještaja zasebno za investicijske usluge, investicijske i mirovinske fondove te društva za upravljanje, tržište kapitala, tržište osiguranja te leasing i faktoring. Kalendar je dostupan ovdje.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti