Rezultati pretrage

31.01.2020

BREXIT - najnovije vijesti

Nastavno na Sporazum o povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije koji je dana 29. siječnja 2020.  ratificiran u Europskom parlamentu, Ujedinjeno Kraljevstvo od 1. veljače 2020. nije država članica Europske unije.

Pročitaj više...

11.10.2019

ESMA - Ažurirane informacije u vezi s mogućim povlačenjem Ujedinjene Kraljevine iz EU-a - pripreme za mogući „no-deal Brexit“ scenarij 31. listopada 2019.

Dana 7.10.2019. ESMA je objavila ažurirane informacije u vezi s pripremnim aktivnostima koje se tiču korištenja trgovinskih podataka iz ESMA-inih baza podataka, utjecaja „no-deal Brexita“ na primjenu odredaba MIFID/MIFIR i Uredbe o referentnim vrijednostima, ESMA-inih operativnih planova u vezi s IT sustavima i bazama podataka za slučaj materijalizacije spomenutog scenarija te drugim pripremnim aktivnostima kao i ranijim objavama dostupnim na ESMA-inoj internetskoj stranici.  

Pročitaj više...

04.07.2019

HANFA će kvartalno skenirati rizike financijskog sustava

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) predstavilo je danas, na prigodnom druženju s novinarima, publikaciju „Makroprudencijalni skener rizika“ putem koje će Hanfa svakog kvartala, identificirati, procjenjivati i pratiti sistemske rizike u sektoru financijskih usluga.

Pročitaj više...

15.04.2019

No-deal Brexit odgođen do kraja listopada

Prema odluci Europskog vijeća rok za tzv. no-deal Brexit predviđen za 12. travnja, produžen je za dodatnih šest mjeseci, na 31. listopada 2019., osim ukoliko EU vijeće ne odluči drugačije. Ukoliko UK izglasa Sporazum o povlačenju tada je predviđeni datum Brexita 22. svibnja 2019.

Pročitaj više...

01.04.2019

Brexit

Sukladno odluci Europskog vijeća datum Brexita odgađa se na 22. svibnja 2019. pod uvjetom da Ujedinjena Kraljevina odobri Sporazum o povlačenju. U suprotnom, tzv. no-deal Brexit nastupa 12. travnja 2019.

Pročitaj više...

11.03.2019

Hanfa ne očekuje materijalizaciju sistemskih rizika na hrvatskom tržištu kapitala zbog izlaska UK-a iz EU-a

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), u cilju zaštite korisnika financijskih usluga i očuvanja stabilnosti financijskog sustava, skreće pozornost na izlazak Ujedinjene Kraljevine (UK) iz Europske unije (EU), tzv. Brexit, te poziva na osobitu pozornost, posebno u slučaju ako ne bude postignut sporazum o izlasku i ne bude predviđeno prijelazno razdoblje za izlazak UK-a iz sustava EU-a (tzv. no-deal Brexit).

Pročitaj više...