Obavijesti

Obavijest o savjetovanju sa zainteresiranom javnošću u vezi s nacrtom pravilnika koji uređuju uvjete za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara

Objavljeno: 05. svibnja 2020.

Hanfa je otvorila savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u vezi s nacrtom Pravilnika o uvjetima za stjecanje i provjeru stručnih znanja potrebnih za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara.

Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću će trajati u razdoblju od 5. svibnja do 24. svibnja 2020. godine.

Zainteresirana javnost svoje primjedbe i prijedloge na predložene tekstove pravilnika može uputiti putem e-Savjetovanja, središnjeg portala za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

19.03.2020.

ESMA izdala javnu objavu o odgađanju početka obveznog prijavljivanja transakcija povezanih s financiranjem transakcija vrijednosnim papirima prema SFTR i MIFIR uredbama

Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) izdalo je javnu objavu  o odgađanju početka obveznog prijavljivanja transakcija povezanih s financiranjem transakcija vrijednosnim papirima (SFT transakcije) prema redbama SFTR i MIFIR, a u sklopu poduzimanja aktivnosti povezanih s ublažavanjem utjecaja koronavirusa.

Pročitaj više...

11.02.2020.

ESMA je na svojim stranicama objavila informaciju vezanu uz početak obveze izvještavanja po SFTR Uredbi te poveznice na pripadajuću dokumentaciju o primjeni odredbi SFTR Uredbe.

Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) je na svojim stranicama objavila informaciju vezanu uz početak obveze izvještavanja po SFTR Uredbi te poveznice na pripadajuću dokumentaciju u kojima se pojašnjava i upućuje na primjenu odredbi SFTR Uredbe.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti