Hanfa sudjelovala na okruglom stolu tijekom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca

Svjetski i Europski tjedan novca koji se obilježava od 27. do 31. ožujka 2017. započeo je uvodnim događajem u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja održavanjem tradicionalnog okruglog stola (ove godine pod naslovom “Učimo upravljati novcem”) s ciljem informiranja šire javnosti o aktivnostima koje se u Hrvatskoj provode s ciljem poboljšanja razine financijske pismenosti. Na okruglom stolu sudjelovali su sljedeći predstavnici članova Operativne radne grupe za praćenje provedbe mjera i aktivnosti financijske pismenosti definiranih u Akcijskom planu za unaprjeđenje financijske pismenosti (čijim radom koordinira Ministarstvo financija):  gđa Silvana Božić (Hanfa), gđa Nevenka Lončarić-Jelačić (Agencija za odgoj i obrazovanje), gđa Đema Bartulović (Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta), g. Bojan Fras (Hrvatska narodna banka), g. Zvonimir Savić (Hrvatska gospodarska komora), g. Zdenko Adrović (Hrvatska udruga banaka), gđa Dijana Bojčeta Markoja (Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava), g. Hrvoje Pauković (Hrvatski ured za osiguranje), gđa Melita Marčeta (Zagrebačka burza), gđa Sanja Smoljak-Katić (Hrvatska udruga poslodavaca) i Marina Ralašić (Štedopis)

Gđa Silvana Božić, članica Upravnog vijeća Hanfe, tijekom svog izlaganja posebno je naglasila važnost financijske pismenosti zbog pojave rizičnih financijskih proizvoda koji se često agresivno reklamiraju pri čemu se zanemaruju rizici vezanih uz korištenje tih proizvoda. Gđa Božić ujedno je i podsjetila na edukativnu kampanju Hanfe te ukazala na važnost potpune informiranosti potencijalnih korisnika financijskih usluga prije donošenja odluke o vlastitom ulaganju.

Hanfa je tijekom priprema za obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca i tijekom njegovog obilježavanja provodila i provodi niz edukativnih aktivnosti, a koje uključuju pripreme za studentske debate na temu „Regulacija nebankovnog financijskog sektora u RH: treba li nam u današnjim turbulentnim vremenima više ili manje regulacije?“, sudjelovanje na dodatnom okruglom stolu i održavanje predavanja za učenike srednjih škola i fakulteta u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Zagrebačkom burzom.