Obavijesti

EIOPA objavila novi set statističkih podataka o europskom sektoru osiguranja na temelju regulatornog izvještavanja u sklopu Solventnost II regulative

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) objavilo je 13.11.2017. novi set statističkih podataka o europskom sektoru osiguranja na temelju regulatornog izvještavanja u sklopu regulative Solventnost II.

Novi set nastavlja s nizom kvartalnih statističkih podataka o pojedinačnim društvima za osiguranje koji je započet 28.6.2017. Sadrži detaljan pregled po zemljama članicama te distribuciju ključnih čimbenika temeljenu na izvještajima pojedinačnih društava za osiguranje i društava za reosiguranje iz prvog kvartala 2017. godine.

Ova publikacija također sadrži i prvi set godišnjih statističkih podataka o pojedinačnim društvima s osvrtom na završetak 2016. godine.

Statistički podaci dostupni su na stranicama EIOPA-e.

13.10.2017.

Europska komisija poduzela nove mjere za sprječavanje neodgovorne prodaje proizvoda osiguranja

Europska komisija je dana 21. rujna 2017. usvojila Delegiranu uredbu Komisije (EU) od 21. rujna 2017. o dopuni Direktive (EU) 2016/97 Europskog parlamenta i Vijeća o zahtjevima nadzora i sustava upravljanja proizvodima društava za osiguranje i distributera proizvoda osiguranja te Delegiranu uredbu Komisije (EU) od 21. rujna 2017. o dopuni Direktive (EU) 2016/97 Europskog parlamenta i Vijeća o potrebnim informacija i pravilima vođenja poslovanja koji se primjenjuju kod distribucije investicijskih proizvoda osiguranja s ciljem zaštite potrošača osigurateljnih proizvoda ugovorenih na području Europske unije. Nova pravila na područjima nadzora i sustava upravljanja proizvodima po prvi puta će obvezati društva za osiguranje da u procesu oblikovanja, razvoja i distribucije svih proizvoda osiguranja prvenstveno uzimaju u obzir interese potrošača.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti