Obavijesti

EIOPA objavila novi set statističkih podataka o europskom sektoru osiguranja na temelju regulatornog izvještavanja u sklopu regulative Solventnost II

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) objavilo je 18.9.2017. drugi set statističkih podataka o europskom sektoru osiguranja na temelju regulatornog izvještavanja u sklopu regulative Solventnost II.

Drugi set nastavlja s nizom kvartalnih statističkih podataka o pojedinačnim društvima za osiguranje koji je započet 28.6.2017. Sadrži detaljan pregled po zemljama članicama te distribuciju ključnih čimbenika temeljenu na izvještajima pojedinačnih društava za osiguranje i društava za reosiguranje iz četvrtog kvartala 2016. godine.

Ova publikacija također sadrži i set pokazatelja temeljenih na agregiranim podacima iz izvještaja o financijskoj stabilnosti najvećih europskih grupa osiguratelja i pojedinačnih društava za osiguranje

Statistički podaci dostupni su na stranicama EIOPA-e ovdje.

01.09.2017.

Obavijest o objavi Kalendara predaje izvještaja za subjekte nadzora na internetskoj stranici reports.hanfa.hr

Hanfa je na internetskoj stranici reports.hanfa.hr objavila Kalendar predaje izvještaja za subjekte nadzora iz kojeg je za svaki pojedini izvještaj vidljiv period i rok predaje izvještaja. Radi lakšeg snalaženja omogućen je poseban pogled predaje izvještaja zasebno za investicijske usluge, investicijske i mirovinske fondove te društva za upravljanje, tržište kapitala, tržište osiguranja te leasing i faktoring. Kalendar je dostupan ovdje.

Pročitaj više...

23.08.2017.

Europska komisija usvojila Provedbenu uredbu o utvrđivanju standardiziranog formata dokumenta s informacijama o proizvodu osiguranja

Europska komisija je dana 11. kolovoza 2017. usvojila Provedbenu uredbu (EU) 2017/1469 o utvrđivanju standardiziranog formata dokumenta s informacijama o proizvodu osiguranja koji su društva za osiguranje dužna izdavati uz svaku policu neživotnog osiguranja, počevši s 2018. godinom. Nova pravila trebala bi potrošačima omogućiti uvid u sve informacije potrebne za donošenje informirane odluke kod kupnje proizvoda osiguranja, na primjer kod osiguranja vozila, kućanstava ili putnog osiguranja.

Pročitaj više...

23.08.2017.

ESA objavila novi set pitanja i odgovora vezanih uz Dokument s ključnim informacijama (KID) za upakirane investicijske proizvode za male ulagatelje i investicijske osigurateljne proizvode (PRIIP)

Europska nadzorna tijela (ESA) objavila su dana 18.8.2017. dodatne upute vezane uz zahtjeve Dokumenta s ključnim podacima (KID) za upakirane proizvode za male ulagatelje i investicijske osigurateljne proizvode koji su određeni u Delegiranoj uredbi (EU) 2017/653. U uputama se zalažu za jedinstven pristup nadzoru i jedinstvene prakse u implementaciji KID-a.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti