Obavijesti

EIOPA objavila novi set statističkih podataka o europskom sektoru osiguranja na temelju regulatornog izvještavanja u sklopu Solventnost II regulative

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) objavilo je dana 13. veljače 2018. novi set statističkih podataka o europskom sektoru osiguranja na temelju regulatornog izvještavanja u sklopu Solventnost II regulative.

Novi set nastavlja s nizom kvartalnih statističkih podataka o pojedinačnim društvima za osiguranje koji je započet 28. lipnja 2017. sadrži detaljan pregled po zemljama članicama te distribuciju ključnih čimbenika temeljenu na izvještajima pojedinačnih društava za osiguranje i društava za reosiguranje iz drugog kvartala 2017. godine.

Statistički podaci dostupni su na stranicama EIOPA-e.

07.02.2018.

EIOPA objavila prvi u nizu radova na temu sistemskog rizika i makrobonitetne politike na tržištu osiguranja

EIOPA je 6. veljače 2018. objavila prvi u nizu radova kojima nastoji pridonijeti dijalogu o sistemskom riziku i makrobonitetnoj politici. Do sada, dijalog je uglavnom bio usmjeren na sektor banaka s obzirom na njihovu značajnu ulogu u posljednjoj financijskoj krizi. Ovim nizom radova EIOPA nastoji osigurati da se u slučaju proširenja dijaloga na tržište osiguranja u potpunosti uzme u obzir posebnost prirode tržišta osiguranja.

Pročitaj više...

02.02.2018.

EIOPA objavila dokument za raspravu o nacrtu Regulatornih tehničkih standarda (RTS) za prilagodbu minimalnih svota osiguranja kod osiguranja od profesionalne odgovornosti te financijskih kapaciteta posrednika u osiguranju prema Direktivi o distribuciji osiguranja (IDD)

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) objavilo je 1.2.2018. dokument za raspravu o nacrtu Regulatornih tehničkih standarda (RTS) za prilagodbu minimalnih svota osiguranja kod osiguranja od profesionalne odgovornosti te financijskih kapaciteta posrednika u osiguranju.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti