Tekuće aktivnosti Hanfe

Održana studentska debata u zajedničkoj organizaciji Hanfe i Visokog učilišta Effectus

Dana 1. lipnja 2017. na Visokom učilištu Effectus – visokoj školi za financije i pravo, u organizaciji Effectusa i Hanfe, održana je studentska debata na temu Regulacija nebankovnog financijskog sektora – je li potrebna snažnija ili blaža regulativa?

Studentska debata predstavlja vrhunac i središnji događaj projekta u kojem su se studenti, podijeljeni u dvije argumentima suprotstavljene strane, intenzivno pripremali pod mentorstvom stručnjaka iz Hanfe. Ove godine mentori su bili Toni Lukšić iz Ureda za odnose s javnošću i drugim institucijama i Katarina Rotter Krmpotić iz Sektora za leasing i faktoring.

Uvodne riječi održali su dr. sc. Mira Lenardić, dekanica Effectusa, i Petar-Pierre Matek, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe. Oboje su pohvalili angažiranost studenata i izrazili želju za nastavkom uspješne suradnje.

Studenti su u debati raspravljali o reguliranju nebankarskog financijskog sektora. Iako je svaka strana prezentirala čvrste argumente za i protiv snažne regulacije, zaključak je bio da je podizanje opće razine financijske pismenosti građanstva nužno kako bi se stvorili preduvjeti za eventualnu blažu regulativu.

Navedena debata nastavak je Hanfinih edukativnih aktivnosti usmjerenih studentskoj populaciji.

09.05.2017.

Hanfa objavila brošuru o financijskoj pismenosti

S namjerom da jednostavnim i razumljivim jezikom široj javnosti objasni i približi važnost financijske  pismenosti, opiše ulogu i ovlasti nadzornog tijela te na jednom mjestu prikaže svoje dosadašnje aktivnosti na području financijskog  opismenjavanja, Hanfa je na svojim internetskim stranicama objavila edukativnu brošuru pod nazivom „Financijska pismenost“.

Pročitaj više...

29.03.2017.

Hanfa sudjelovala na okruglom stolu tijekom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca

Svjetski i Europski tjedan novca koji se obilježava od 27. do 31. ožujka 2017. započeo je uvodnim događajem u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja održavanjem tradicionalnog okruglog stola (ove godine pod naslovom “Učimo upravljati novcem”) s ciljem informiranja šire javnosti o aktivnostima koje se u Hrvatskoj provode s ciljem poboljšanja razine financijske pismenosti.

Pročitaj više...

Ostale obavijesti